Gentle Carousel

Gentle Carousel : een draaimolen vol opvoedingsthema’s 

Gentle Carousel is een reeks van tien workshops over opvoeden. Het doel is om op een originele en praktische manier, maar gebaseerd op wetenschappelijk getoetste en erkende methoden, inzicht te verwerven in kleine en grote opvoedingsvragen. Elke deelnemer krijgt de nodige handvaten om de inzichten toe te passen in de eigen opvoedingspraktijk.

De werkwijze is interactief: ouders / opvoeders leren vooral  van elkaar, van paarden, van de natuur.

Tijdens een eerste bijeenkomst maken we kennis en stellen we de methoden voor. Er wordt ingegaan op opvoedingsvragen die leven in de groep: ‘Ons kind is angstig, hoe reageer ik?’, ‘Mijn kind heeft problemen bij het slapengaan’, ‘Ik denk dat mijn kind hooggevoelig is’, ‘Zijn schoolse prestaties zijn niet wat we verwachten’, ‘Zijn we te streng of net niet streng genoeg?’, ‘Mijn man en ik hebben verschillende visies op opvoeden’, ‘Mijn kind heeft regelmatig woede-aanvallen’, ‘Mijn dochter wil altijd bij mij zijn’ …. Alle vragen die worden aangebracht zullen tijdens de  workshops aangepakt worden.

Na de inleidende bijeenkomst volgen twee workshops met de paarden (equicoaching), twee workshops rond persoonlijkheidskenmerken en -types, een workshop waarbij het visualiseren (tekenen) voorop staat, een workshop waarin wordt gewerkt met verhalen en metaforen, een workshop waarin natuurbeleving centraal staat en twee workshops waar met opstellingen wordt gewerkt.

Wie kan deelnemen? Ben je papa en/of mama, opvoeder van (een) kind(-)eren vanaf 6 jaar? Kan je je één keer in de maand vrijmaken om te reflecteren, uit te wisselen en op een bijzondere manier nieuwe inzichten te krijgen over de opvoeding van je kind(-eren) en jouw opvoedingsgedrag?  Dan ben je hartelijk welkom!  Er is plaats voor 8 deelnemers.

Contacteer ons voor startdata.

De deelnameprijs bedraagt €25,00 per avond. Er is een korting van 10% voor wie voor alle workshops intekent. In deze prijs zijn hapjes, drankjes en alle nodige materiaal inbegrepen.

Alle workshops worden begeleid door Els Schelfhout.

Els is doctor in de sociale wetenschappen, opvoedingsdeskundige, kinder- gezins- en ontwikkelingscoach.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar [email protected]

Je inschrijving voor de kennismakingsbijeenkomst is definitief na overschrijving van €25,00 op rekeningnummer BE41 7372 0728 5710 met vermelding van je naam en ‘Gentle Carousel’