OUDERCOACHING

OUDERS

Gentle Carousel is een reeks van tien workshops over opvoeden. Het doel is om op een originele en praktische manier, maar gebaseerd op wetenschappelijk getoetste en erkende methoden, inzicht te verwerven in kleine en grote opvoedingsvragen. Elke deelnemer krijgt de nodige handvaten om de inzichten toe te passen in de eigen opvoedingspraktijk.

De werkwijze is interactief. We leren van elkaar, van paarden, van de natuur.
Tijdens een eerste bijeenkomst maken we kennis en stellen we de methoden voor. Er wordt ingegaan op opvoedingsvragen die leven in de groep: ‘Ons kind is angstig, hoe reageer ik?’, ‘Mijn kind heeft problemen bij het slapengaan’, ‘Ik denk dat mijn kind hooggevoelig is’, ‘Zijn schoolse prestaties zijn niet wat we verwachten’, ‘Zijn we te streng of net niet streng genoeg?’, ‘Mijn man en ik hebben verschillende visies op opvoeden’, ‘Mijn kind heeft regelmatig woedeaanvallen’, ‘Mijn dochter wil altijd bij mij zijn’ …. Alle vragen die worden aangebracht zullen tijdens de workshops aangepakt worden.
Na de inleidende bijeenkomst volgen twee workshops rond persoonlijkheidskenmerken en -types, twee workshops met de paarden waarbij leiderschap en communicatie centraal staan, een workshop waarbij het visualiseren en omdenken voorop staat, een workshop waarin wordt gewerkt met verhalen en metaforen, een workshop waarin natuurbeleving centraal staat en twee workshops waarin met opstellingen wordt gewerkt.

Wie kan deelnemen? Ben je papa en/of mama, opvoeder van (een) kind(-)eren vanaf 6 jaar? Kan je je één keer in de maand vrijmaken om te reflecteren, uit te wisselen en op een bijzondere manier nieuwe inzichten te krijgen over de opvoeding van je kind(-eren) en jouw opvoedingsgedrag? Dan ben je hartelijk welkom! Er is plaats voor 8 deelnemers.
Contacteer ons voor startdata.

Gentle Carousel : een draaimolen vol opvoedingsthema’s