Els Schelfhout

De oprichter van ‘Gentle Giants’ is Els Schelfhout.

Ze is doctor in de sociale wetenschappen – docent, psychosociaal therapeut, transcultureel therapeut, hippotherapeut  & equicoach ®, Beelddenk master ®, Enneagramcoach ®.

Ze was jarenlang docent en wetenschappelijk onderzoeker, onderwijsexpert en opvoedingsdeskundige en heeft expertise in zowel interculturele, interpersoonlijke als strategische communicatie.

Overtuigd van de helende werking van contact met paarden, verdiepte ze zich in hippotherapie.

Ze werd gecertificeerd Equicoach (Equicoaching International®), schoolde zich bij als LifeCoach (Artevelde Hogeschool Gent) en Bedrijfscoach (CVA), en leerde de mogelijkheden van creatief tekenend coachen (Visual Harvesting®).

Els koestert een bijzondere liefde voor de ooit wereldwijd geroemde Belgische trekpaarden. Ze nam zich jaren geleden voor om dit ‘levende erfgoed’ mee te ondersteunen en de prominente plaats te geven waar het recht op heeft: naast teams die er echt voor willen gaan. Zoals de boer, die in alle omstandigheden voort ploegde.

In haar vrije tijd is ze een creatieve duizendpoot: de hogere opleiding schilderkunst aan de Academie voor Beeldende kunsten te Sint-Niklaas werd gevolgd door opleidingen antiek en decoratie, kleur en stijl.